Hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologický způsob hospodaření – Bc. Eliška Suchomelová
Bc. Eliška Suchomelová
Master's thesis
Hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologický způsob hospodaření
Evaluation of common wheat varieties for organic farming
Abstract:
Se zvyšujícími se pěstitelskými plochami v ekologickém zemědělství přímo souvisí zvýšená potřeba ekologicky vypěstovaného osiva, ale také zájem pěstitelů co nejlépe využít genetický potenciál odrůd a dosáhnout vyšší a kvalitní sklizně v podmínkách ekologického hospodaření. Pšenice setá je nejvýznamnější obilninou v ekologickém zemědělství ČR. Proto je nesporně pozitivní, že zkoušení a výběru odrůd …moreAbstract:
The increased number of the growing areas in organic farming directly relates to the increased need of organically grown seeds as well as the interest of producers to use in the best way of the genetical pontecial of varieties and to reach higher and better quality of the harvest in the frame of the ecological agriculture. Wheat (Triticum aestivum / vulgare) is the most important cereal in organic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHOMELOVÁ, Eliška. \textit{Hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologický způsob hospodaření}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/hcktnl/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights