Bc. Jakub Přikryl
Master's thesis
Tavený sýr jako funkční potravina
Processed cheese as functional food
Abstract:
Tato práce se zabývá tavenými sýry jako funkčními potravinami a analýzou vzorků tavených sýrů s přídavkem kvercetinu a rutinu. Teoretická část práce pojednává o charakteristice a výrobě tavených sýrů, popisuje také antioxidační látky, flavonoidy kvercetin a rutin. Dále jsou uvedeny základní informace o metodách stanovení. V praktické části byly nejdříve vyrobeny vzorky tavených sýrů s přídavkem kvercetinu …moreAbstract:
Thesis deals with a processed cheeses as functional foods and analysis of samples of processed cheeses with addition of quercetin and rutin. The theoretical part describes characteristics and production of processed cheeses, and describes antioxidants, flavonoids quercetin and rutin. Further, basic information about analytical methods used in this thesis are provided. In the practical part, samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2017
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2017
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Přikryl, Jakub. Tavený sýr jako funkční potravina. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Analýza fortifikovaných čerstvých sýrů pomocí HPLC
Zuzana Beránková -
Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI
Adéla Jarošová -
HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin
Tomáš Rozman -
Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC
Vanda MALÁROVÁ