Bc. Khatantuul PUREVDORJ

Master's thesis

Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky

Factors Influencing the Ability of Probiotic Bacteria to Form Biogenic Amines
Abstract:
Tato práce byla zaměřena na studium metabolických drah biosyntézy putrescinu u vybraných kmenů rodu Lactobacillus a na podmínky ovlivňující produkci biogenních aminů probiotickým kmenem Lactobacillus rhamnosus. Metodou PCR bylo zjištěno, že hlavní cestou syntézy putrescinu u kmenů Lb. curvatus je agmatideaminázová dráha. Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie byl sledován vliv pH, koncentrace …more
Abstract:
This work was focused on the study of metabolic pathways of putrescine biosynthesis by selected strains of Lactobacillus and the effect of selected factors on the production of biogenic amines with probiotic strain Lactobacillus rhamnosus. PCR detection showed that the major pathway of putrescine synthesis in strains Lb. curvatus is agmatideaminase pathway. Using high performance liquid chromatography …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PUREVDORJ, Khatantuul. Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe