Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky – Bc. Khatantuul PUREVDORJ
Bc. Khatantuul PUREVDORJ
Master's thesis
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky
Factors Influencing the Ability of Probiotic Bacteria to Form Biogenic Amines
Abstract:
Tato práce byla zaměřena na studium metabolických drah biosyntézy putrescinu u vybraných kmenů rodu Lactobacillus a na podmínky ovlivňující produkci biogenních aminů probiotickým kmenem Lactobacillus rhamnosus. Metodou PCR bylo zjištěno, že hlavní cestou syntézy putrescinu u kmenů Lb. curvatus je agmatideaminázová dráha. Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie byl sledován vliv pH, koncentrace …moreAbstract:
This work was focused on the study of metabolic pathways of putrescine biosynthesis by selected strains of Lactobacillus and the effect of selected factors on the production of biogenic amines with probiotic strain Lactobacillus rhamnosus. PCR detection showed that the major pathway of putrescine synthesis in strains Lb. curvatus is agmatideaminase pathway. Using high performance liquid chromatography …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PUREVDORJ, Khatantuul. \textit{Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/icbp43/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PUREVDORJ, Khatantuul. Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Kapalinová chromatografie extraktů pohanky - stanovení rutinu
Eliška Krejzová -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie pro studium přestupu vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků lidskou kůží
Lucie Benešová -
Stanovení ethylkarbamátu v alkoholických nápojích pomocí\nl{} vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Veronika Šantrůčková -
Vývoj metody pro stanovení acikloviru a jeho metabolitu pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Jan KRESTA -
Analýza aminosalicylátů a jejich metabolitů pomocí kapalinové chromatografie
Lada Kropáčová -
Studium reaktivity močoviny a ethylkarbamátu pro jejich následné stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Monika Toušková