Bc. Viktória Balaščáková

Diplomová práce

Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok

Vliv zpracování borůvek na obsah biologicky aktivních látek
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem zpracování a skladování borůvek na obsah bioaktivních látek. Cílem práce bylo stanovit a porovnat obsahy bioaktivních látek v 6 typech uskladnění a zpracování borůvek. Pomocí spektrofotometrických analýz byl stanoven obsah polyfenolů, flavonoidů, celková antioxidační kapacita stanovená metodou TEAC a celková antioxidační kapacita metodou DPPH ve zmrazených, sušených …více
Abstract:
This thesis deals with the influence of blueberry processing on the content of bioactive compounds. The aim of the study was to determine and compare the content of bioactive compounds in six types of storage and processing of blueberries. Spectrophotometric analysis was used to determine the content of polyphenols, flavonoids, total antioxidant capacity determined by the TEAC method, and total antioxidant …více
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá vplyvom spracovania a skladovania čučoriedok na obsah bioaktívných látok. Cieľom práce bolo stanoviť a porovnať obsahy bioaktívných látok v 6 typoch uskladnenia a spracovania čučoriedok. Pomocou spektrofotometrických analýz bol stanovený obsah polyfenolov, flavonoidov, celková antioxidačná kapacita stanovená metódou TEAC a celková antioxidačná kapacita metódou DPPH v …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedoucí: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
  • Oponent: Terezie Starečková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta