Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok – Bc. Viktória Balaščáková
Bc. Viktória Balaščáková
Diplomová práce
Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok
Vliv zpracování borůvek na obsah biologicky aktivních látek
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem zpracování a skladování borůvek na obsah bioaktivních látek. Cílem práce bylo stanovit a porovnat obsahy bioaktivních látek v 6 typech uskladnění a zpracování borůvek. Pomocí spektrofotometrických analýz byl stanoven obsah polyfenolů, flavonoidů, celková antioxidační kapacita stanovená metodou TEAC a celková antioxidační kapacita metodou DPPH ve zmrazených, sušených …víceAbstract:
This thesis deals with the influence of blueberry processing on the content of bioactive compounds. The aim of the study was to determine and compare the content of bioactive compounds in six types of storage and processing of blueberries. Spectrophotometric analysis was used to determine the content of polyphenols, flavonoids, total antioxidant capacity determined by the TEAC method, and total antioxidant …víceAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá vplyvom spracovania a skladovania čučoriedok na obsah bioaktívných látok. Cieľom práce bolo stanoviť a porovnať obsahy bioaktívných látok v 6 typoch uskladnenia a spracovania čučoriedok. Pomocou spektrofotometrických analýz bol stanovený obsah polyfenolov, flavonoidov, celková antioxidačná kapacita stanovená metódou TEAC a celková antioxidačná kapacita metódou DPPH v …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedoucí: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Oponent: Terezie Starečková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktívne látky vybraného sortimentu jedlých kvetov
Daniel Kormančík -
Biologicky aktívne látky v psychoaktívnej rastline Erythroxylum coca
Beáta Strelcová -
Biologicky aktivní sloučeniny obsahující indolový skelet
Tatiana Vraňáková -
Aktívne látky v čučoriedkach
Viktória Balaščáková -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková