Bc. Monika Ondroušková

Bakalářská práce

Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC

Determination of food dyes using spectrophotometry and HPLC
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stanovení potravinářských barviv s využitím spektrofotometrické metody a vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). První část je věnována základní charakteristice použitých metod. Druhá část popisuje vývoj metody pro jednosložkovou a vícesložkovou analýzu barviv spektrofotometricky a vývoj metody postupu pro stanovení barviv pomocí HPLC. Vyvinutými postupy …více
Abstract:
Presented thesis is dealing with on aplication of spectrophotometry and high performance liquid chromatography (HPLC) on determination of food dyes in real samples. The first part is focused on the basic characteristics of the used methods. In the second part, the optimization of condition for spectrophotometric method applied for the one-component and multiple-component analysis of dyes in real samles …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 6. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2016
  • Vedoucí: RNDr. Marta Farková, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta