Bc. Monika Ondroušková

Bachelor's thesis

Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC

Determination of food dyes using spectrophotometry and HPLC
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stanovení potravinářských barviv s využitím spektrofotometrické metody a vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). První část je věnována základní charakteristice použitých metod. Druhá část popisuje vývoj metody pro jednosložkovou a vícesložkovou analýzu barviv spektrofotometricky a vývoj metody postupu pro stanovení barviv pomocí HPLC. Vyvinutými postupy …more
Abstract:
Presented thesis is dealing with on aplication of spectrophotometry and high performance liquid chromatography (HPLC) on determination of food dyes in real samples. The first part is focused on the basic characteristics of the used methods. In the second part, the optimization of condition for spectrophotometric method applied for the one-component and multiple-component analysis of dyes in real samles …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 6. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 6. 2016
  • Supervisor: RNDr. Marta Farková, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta