Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka – Irena ŠESTÁKOVÁ
Irena ŠESTÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka
Amaranth unconventional food in human nutrition
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá amarantem (Amaranthus spp.) jako netradiční složkou ve výživě člověka. Rod Amaranthus L. patří do čeledi Amaranthaceae. Laskavec je jednoletá dvouděložná C4 rostlina. Semena jsou hladká, čočkovitá u kulturních druhů růžová nebo žlutě až smetanově zbarvená. V ČR se hmotnost tisíce semen pohybuje kolem 0,6 0,8 g. Celá nadzemní část rostliny je jedlá. Většinou se konzumují semena …moreAbstract:
The subject of the Bachelor thesis is amaranth as an innovative component in human nutrition. Genus Amaranthus L. belongs to the family of Amaranthaceae. Amaranth is an annual dicotyledonous C4 plant. The seeds are smooth, lenticular and in cultural species are pink or yellow up to cream-colored. In the Czech Republic the weight of thousands of seeds circles around 0.6 to 0.8 grams. The whole aboveground …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2014
Accessible from:: 11. 4. 2014
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠESTÁKOVÁ, Irena. \textit{Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2014. Available from: https://theses.cz/id/iltrjc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠESTÁKOVÁ, Irena. Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 4. 2014 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agriculture
Theses on a related topic
-
Kerblík - jeho biologická charakteristika a možnosti celoročního pěstování
Jana TŘÍLETÁ -
Charakteristika a vlastnosti červené řepy
Gabriela VELKOVÁ -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Marek OLŠANSKÝ -
Kozlík lékařský (Valeriana officinalis), jeho pěstování a využití
Anna Hanušová -
Vliv technologie pěstování heřmánku pravého (Matricaria recutita L.) na kvalitu produktu a jeho využití
Kristýna LEXOVÁ -
Charakteristika a vlastnosti Aloe vera
Michaela HANÁKOVÁ -
Problematické živiny v racionálním a alternativním jídelníčku
Kristýna Pospíšilová -
Hnojiva řízeně uvolňující živiny ve výživě kukuřice seté
Jiří Indrák
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights