Sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů u rostlinného produktu v průběhu skladování – Bc. Pavla Gazdíková
Bc. Pavla Gazdíková
Master's thesis
Sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů u rostlinného produktu v průběhu skladování
Monitoring of selected microbiological indicators of plant product during storage
Anotácia:
Experimentální část diplomové práce se zabývá výrobou a sledováním mikrobiologických ukazatelů u zakysaných rostlinných produktů v průběhu skladování. Pro výrobu byly použity čtyři suroviny: sója, mandle, kešu a mák. Všechny čtyři vzorky obsahují citrusový pektin, ovocné sladidlo a jogurtové kultury s obsahem bifidobakterií. V rámci mikrobiologické analýzy byl sledován celkový počet mikroorganismů …viacAbstract:
The experimental part of the thesis deals with production and monitoring of microbiological indicators in acidified plant products during their storage. Four raw materials were used for production: soy, almond, cashew and poppy. In microbiological analysis, the total number the following microorganisms were monitored - lactic acid bacteria, coliform bacteria, yeast together and mold. It has been found …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
- Oponent: Miroslava Kolářová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GAZDÍKOVÁ, Pavla. \textit{Sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů u~rostlinného produktu v~průběhu skladování}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/jezbnp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná