Zhodnocení vývoje ekologického zemědělství, produkce a vývozu biopotravin v ČR. – Eliška Čapková
Eliška Čapková
Bakalářská práce
Zhodnocení vývoje ekologického zemědělství, produkce a vývozu biopotravin v ČR.
Evaluation of the development of organic farming, production and export of organic food in the Czech Republic
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vývojovými tendencemi sektoru ekologického zemědělství v České republice po roce 2000. Ke zhodnocení vývoje byla použita analýza časových řad souvisejících s ekologickým zemědělstvím a trhem s biopotravinami. Byly vytvořeny modely trendu s detekovanými strukturálními zlomy jednotlivých časových řad a dále byla provedena také predikce budoucích hodnot zkoumaných časových řad …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the development tendencies of the organic farming sector in the Czech Republic after 2000. Time series analysis related to organic farming and the organic food market was used to evaluate the development. Trend models with the detected structural breaks of individual time series were created and the prediction of future values of the examined time series was also performed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Václav Adamec, Ph.D.
- Oponent: Kateřina Žáková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Provozně ekonomická fakultaBakalářský studijní program / obor / specializace:
Ekonomika a management / Manažersko-ekonomický / Marketing a obchod
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská