Nový pohled na neutropenickou dietu – Bc. Tereza Antošová
Bc. Tereza Antošová
Bakalářská práce
Nový pohled na neutropenickou dietu
New perspective on the neutropenic diet
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá novým pohledem na neutropenickou dietu předepisovanou pacientům s oslabenou imunitou pro snížení rizika infekce z potravin. Dieta omezuje především čerstvé ovoce a zeleninu. Teoretická část zahrnuje definici neutropenie a febrilní neutropenie, její příčiny a pohlíží na ni jako na důsledek onkologické léčby. Dále jsou popsány zásady neutropenické diety doposud a možné změny …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with a new perspective on the neutropenic diet prescribed to immunocompromised patients to reduce the risk of foodborne infection. The diet limits mainly fresh fruits and vegetables. The theoretical part includes the definition of neutropenia and febrile neutropenia, its causes and views it as a consequence of cancer treatment. It also describes the principles of the neutropenic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w5tzy/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Jana Hložánková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Znalost bezpečného zacházení s potravinami u spotřebitelů v ČR
Kateřina KOPLOVÁ -
Znalost bezpečného zacházení s potravinami u spotřebitelů v ČR
Kateřina KOPLOVÁ -
Edukace kojících žen při bezpečném zacházení s odstříkaným mateřským mlékem, evidence based přístupy
Dominika Králová -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
Jarmila Šuláková -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová