Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování – Jarmila PERUTKOVÁ
Jarmila PERUTKOVÁ
Bakalářská práce
Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování
Possible health risks at alternative ways of eating
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na definici jednotlivých alternativních výživových směrů a na možný nedostatek či nadbytek nutričně významných látek ve výživě osob při alternativních způsobech stravování. Popisuje především nedostatek vitaminů a minerálních látek. Z nekonvenčních systémů stravování jsou zde zmíněny alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánství, dělená strava …víceAbstract:
Bachelor thesis si focused on the definition of particular alternative nutrition guidelines and on the possible lack or excess of nutritionally important substances in the diet of people with alternative ways of eating. In particular it describes the lack of vitamins and minerals. There is mentioned alternative, natural, macrobiotic, vegetarian, segmented and blood ? type diet. The thesis describes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
21813
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PERUTKOVÁ, Jarmila. Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Speciální systémy stravování (alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánská strava)
Marcela DOLEŽELOVÁ -
Alternativní výživové směry a jejich účinky na zdraví
Simona CHVÁTALOVÁ -
Alternativní výživové směry u studentů středních škol
Silvie ČERNÍNOVÁ -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin s ohledem na alternativní výživové směry
Kamila Mrkusová -
Alternativní výživové směry vyskytující se u dětí
Kamila CHROMKOVÁ -
Alternativní výživa u onkologických pacientů
Karolína Lukáčová -
Alternativní výživové směry - Dělená strava
Petr Jirka -
Speciální systémy stravování (alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánská strava)
Marcela DOLEŽELOVÁ