Bc. Martina FALTÝNKOVÁ

Diplomová práce

Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí

The Effect of Germination on Antioxidant Activity and Phenolic Compound Content in Chosen Bean Varieties
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí. Teoretická část diplomové práce zahrnuje obecnou a botanickou charakteristiku fazolí, charakteristiku vybraných druhů fazolí, jejich chemické složení, klíčení a nutriční význam. Dále se věnuje antioxidační aktivitě, polyfenolickým látkám a možnostem jejich stanovení. Praktická část …více
Abstract:
This thesis examines the influence of germination on antioxidant activity and total content of phenolic compounds in selected types of beans. The theoretical part of the thesis de-scribes the general and botanical characteristics of beans, characteristics of selected varieties of beans, their chemical composition, germination and nutritional significance. It also discusses the antioxidant activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2014
Zveřejnit od: 24. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

FALTÝNKOVÁ, Martina. Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 24. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe