Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity – Bc. Nikola Kopecká
Bc. Nikola Kopecká
Master's thesis
Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity
Possibilities of using electrochemical detection for determination
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity v plodech rakytníku, černého rybízu a šípku. V první části se pojednává o volných radikálech a jejich vlivu na oxidační stres v těle. Také je popsán antioxidační systém a významné antioxidanty. Následně je popsána vysokoúčinná kapalinová chromatografie, její spojení s elektrochemickou detekcí a v neposlední řadě také spojení průtokové …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the determination of antioxidant activity in the fruits of sea buckthorn, black currant and rosehip. The first part deals with free radicals and their effect on oxidative stress in the body. The antioxidant system and important antioxidants are also described. Subsequently, high-performance liquid chromatography, its connection with electrochemical detection and, last …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOPECKÁ, Nikola. \textit{Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/lz73p3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kopecká, Nikola. Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Micelární elektrokinetická chromatografie přírodních antioxidantů s programovanou změnou složení pseudostacionární fáze
Jana Váňová -
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií
Petra Šilarová -
Možnosti využití kombinace mechanismu chromatografie hydrofilních interakcí (HILIC) a lipofilního mechanismu separace při kapalinové chromatografii přírodních polárních látek
Marcela Pospíšilová