Zvláštnosti pěstování brambor v ekologickém zemědělství – Dana Prášková
Dana Prášková
Bachelor's thesis
Zvláštnosti pěstování brambor v ekologickém zemědělství
Specifics of potato growing in organic farming
Abstract:
Cílem této práce bylo zhodnotit rozdíly ve výnosech, v jakosti hlíz a v pěstitelské technologii u brambor z ekologického a z konvenčního zemědělství a vymezit nejdůležitější faktory ovlivňující tvorbu výnosu a jakost ekologicky pěstovaných brambor. Ekologické zemědělství je dnes v Evropě i ČR uznávanou alternativou k intenzivnímu - konvenčnímu zemědělství. Pěstování brambor v ekologických zemědělských …moreAbstract:
The goal of this work was to rate differences in yield, quality of tubers and grower´s technologies of potatoes from organic and conventional farming and define the most important factors which influence the production and quality of organically growned potatoes. Organic farming in Europe and Czech Republic is today recognized as alternative to intensive conventional agriculture. Growing potatoes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.
- Reader: Martin Král, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PRÁŠKOVÁ, Dana. \textit{Zvláštnosti pěstování brambor v ekologickém zemědělství}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/m6r31y/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights