Porovnání účinku dvou typů droždí na kvalitu a trvanlivost mrazených rohlíků – Bc. Marek SOLANSKÝ
Bc. Marek SOLANSKÝ
Diplomová práce
Porovnání účinku dvou typů droždí na kvalitu a trvanlivost mrazených rohlíků
Comparison of the Influence of Two Types of Yeast on Quality and Shelf - life of Frozen Rolls
Anotace:
Tato práce pojednává o vlivu jednotlivých typů droždí (Bruggeman, Vivo) v různém dávko-vání na vybrané chemické vlastnosti (obsah vody a aktivní kyselosti ? tedy pH) pšeničného těsta a vybrané chemické (obsah vody), texturní (tuhost) a senzorické (barva, vady povrchu, pórovitost střídy, gumovitost, křehkost, vláčnost, chuť a vůně) vlastnosti čerstvě upečených rohlíků a rohlíků tři dny po upečení. Pro …víceAbstract:
This paper discusses whether the addition of different types of yeast (Bruggeman, Vivo) in various amount on selected chemical properties (water content and active acidity - the pH) of wheat flour dough and selected chemical (water content), texture (firmness) and sensory (color, surface defects, crumb porosity, gumminess, crispness, softness, taste and smell) prop-erties of freshly baked rolls and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOLANSKÝ, Marek. Porovnání účinku dvou typů droždí na kvalitu a trvanlivost mrazených rohlíků. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Použití videoher ve výuce dějepisu na základních školách
Viktor Drozd -
Vesnická obec mezi osvícenstvím a zrušením poddanství na příkladu privátních statků olomoucké kapituly
Martin Drozda -
Hörspiele von Günter Eich
Norbert Drozd -
Měření spokojenosti zákazníků s maloobchodní nabídkou čerstvého droždí
Jan Kozák -
Implementace dat z procesů sonifikace do tvorby uměleckého díla
Rudolf Drozd -
Superstars' wages in collective sports
Matej Drozd -
Týnečtí rychtáři a pudmistři v 18. a 1. polovině 19. století
Martin Drozda -
Quality assurance of RNA-Seq workflows with spike-ins controls
Tomáš Drozd