Dagmar Prachařová

Bakalářská práce

Tokové vlastnosti jogurtů

Flow Properties of Yoghurts
Anotace:
Cílem mojí bakalářské práce byla výroba bílých jogurtů z kravského mléka přidáním roz-dílných jogurtových kultura potravinářských zahušťovadel guar gum a xanthan gum a po-rovnaní jejich reologických vlastností při 20°C. Viskozita jogurtů byla naměřena pomocí rotačního viskozimetru a porovnána s vybranými komerčními výrobky z obchodní sítě. Všechny měřené vzorky vykazovaly pseudoplastické chování. U …více
Abstract:
The aim of this Bc. thesis was preparation of white yogurts from cow´s milk with different starter cultures and selected addition of ingredients, especially food thickeners for example of guar gum and xanthan gum. Their influence on product viscosity was studied. The vis-cosity of yoghurt under study was measuredusing a rotational viscometer. Obtained results were compared with commercial products …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Prachařová, Dagmar. Tokové vlastnosti jogurtů. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe