Gabriela MANTLOVÁ

Bakalářská práce

Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů

Decarboxylase activity of bacteria isolated from natural cheese
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat mikrobiální původce biogenních aminů ve čtyřech vrstvách holandského sýra typu (Eidamská cihla). Pro identifikaci izolo-vaných bakterií byla použita fenotypová metoda a PCR metoda. Jako hlavní původci testo-vaných biogenních aminů v analyzovaných sýrech byli detekováni non-startertérové bakte-rie mléčného kvašení Lactobacillus curvatus subsp. curvatus …více
Abstract:
The aim of this work was to identify a microbial sources od biogenic amines in 4 layers of Dutch-type cheese (Edam cheese). For identification precursors of biogenic amines were used fenotyping analysis and the PCR fingerprinting. Within the cheeses ana-lysed, non-starter lactic acid bacteria Lactobacillus curvatus, Lactobacillus casei/paracasei and Lactobacillus plantarum were detected as the main …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2010
Identifikátor: 14866

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MANTLOVÁ, Gabriela. Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů . Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe