Technologie výroby a kontrola jakosti měkkých salámů – Roman Porazil
Roman Porazil
Bakalářská práce
Technologie výroby a kontrola jakosti měkkých salámů
Production Technology and Quality Control of Cooked Salami
Anotace:
V této bakalářské práci je rozebrána problematika výroby měkkých salámů. Jsou zde informace o aktuálním legislativním rozdělení masných výrobků. Výroba měkkých salámů je popsána od zpracování základní suroviny, přes přísady, které se používají, až po tepelné opracování finálního výrobku. Jsou uvedeny měkké salámy české i zahraniční provenience. Problematika kvality je zpracována z hlediska senzorického …víceAbstract:
This theses deals with the problematics of cooked salami production. It includes information about current legislative distribution of meat products. The cooked salami production is depicted here from processing of a raw material, through added ingredients, to a final heat modification of the product. Both Czech and Provenience cooked salami are mentioned. The problematics of quality is here described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, MVDr.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení vybraných jakostních parametrů měkkého salámu v závislosti na technologii výroby dané jeho zrněním
Adéla Mátlová -
Zásady technologického zpracování a sortiment měkkých salámů ČR
Marie HLÁVKOVÁ -
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Tereza Burianová -
Kvalita uzenářských výrobků se zaměřením na měkké salámy
Denisa Grillová -
Technologické vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s přídavkem oleje
Roman Porazil -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová