Bc. Adéla Mátlová

Master's thesis

Vyhodnocení vybraných jakostních parametrů měkkého salámu v závislosti na technologii výroby dané jeho zrněním

Evaluation of quality parameters of soft salami depending on the production technology given by its granulation
Abstract:
Diplomová práce se věnuje vyhodnocení vybraných jakostních parametrů měkkého salámu v závislosti na technologii výroby dané jeho zrněním. Úkolem bylo vyrobit dvě šarže gothajského salámu, které se vzájemně lišily stupněm zrnění. U obou šarží byla provedena analýza chemického složení, mikrobiologický rozbor, instrumentální analýza barvy. Z výsledků naměřených pomocí spektrofotometru bylo zjištěno, že …more
Abstract:
The diploma thesis is dedicated to evaluating selected quality parameters of cooked salami depending on the production technology given by its graining. The task was to produce two batches of cooked salami „gothajský“ that differed in degree of graining. Chemical composition analysis, microbiological analysis, instrumental colour analysis were performed on both batches. According to spectrophotometer …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta