Vojtěch Růžička

Bakalářská práce

Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv

Technology of Production of Sour and Spontaneously Fermented Beers
Anotace:
Cílem této práce je shrnout technologické postupy používané při výrobě kyselých a spontánně kvašených piv. Teoretická část této práce je zaměřena na technologii okyselování a použití bakteriálních a kvasinkových kmenů, které snižují pH piva, a jejichž využití je zaznamenáno jak v tradičních historických kyselých pivních stylech, tak i v moderní produkci těchto specifických piv. V práci je dále …více
Abstract:
This work aims to summarize the technological processes used in the production of sour and spontaneously fermented beers. The theoretical part of the work is focused on the technology of souring and application of bacteria and yeast species that lower the pH of beer and that were found in both, traditional historical sour beer styles and modern production of these specific beers. Subsequently, …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Vosáhlová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta