Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv – Vojtěch Růžička
Vojtěch Růžička
Bachelor's thesis
Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv
Technology of Production of Sour and Spontaneously Fermented Beers
Anotácia:
Cílem této práce je shrnout technologické postupy používané při výrobě kyselých a spontánně kvašených piv. Teoretická část této práce je zaměřena na technologii okyselování a použití bakteriálních a kvasinkových kmenů, které snižují pH piva, a jejichž využití je zaznamenáno jak v tradičních historických kyselých pivních stylech, tak i v moderní produkci těchto specifických piv. V práci je dále …viacAbstract:
This work aims to summarize the technological processes used in the production of sour and spontaneously fermented beers. The theoretical part of the work is focused on the technology of souring and application of bacteria and yeast species that lower the pH of beer and that were found in both, traditional historical sour beer styles and modern production of these specific beers. Subsequently, …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Jitka Vosáhlová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná