Kvalitativní změny chlebů a vek s přídavkem oleje ze zrníček révy vinné – Bc. Josef BÁRTEK
Bc. Josef BÁRTEK
Diplomová práce
Kvalitativní změny chlebů a vek s přídavkem oleje ze zrníček révy vinné
Qualitative Changes of Bread and French Loaf with the Addition of Oil Vitis Vinifera
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem emulze připravené z jadérek révy vinné na vybrané chemické parametry pšeničných a pšenično-žitných těst a na jejich texturní vlastnosti. Cílem této práce bylo dále zjistit vliv emulze z jadérek révy vinné na hotové pekařské výrobky - veky a chléb. U vek a chlebů byly zkoumány texturní a senzorické vlastnosti. V chlebových těstech měl přídavek emulze vliv na snížení …víceAbstract:
The aim of the thesis is an analyse of qualitative changes of bread and French loaf with the addition of oil (we used emulsion) from Vitis vinifera. Especially, chemical parameters of wheat flour dough and its texture properties. Further, the thesis deals with an impact of Vitis vinifera emulsion on final bakery products such as French loaf and bread from sensory and texture analysis?s point of view …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2011
Identifikátor:
20451
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BÁRTEK, Josef. Kvalitativní změny chlebů a vek s přídavkem oleje ze zrníček révy vinné. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza kávy
Miriam Vilášková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková -
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová -
Senzorická jakost sterilovaných masozeleninových výrobků určených pro dětskou výživu
Soňa Hroudová -
Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta
Silvie Minaříková