Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno) – Milan Bartoš
Milan Bartoš
Bakalářská práce
Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Methods of Low Alcohol Beverages Production (Beer, Wine)
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat formou literární rešerše možné způsoby snížení obsahu ethanolu v nápojích (pivo, víno). V předložené bakalářské práci jsou bližším způsobem popsány tepelné a membránové procesy. Z tepelných procesů je pozornost věnována vakuové destilaci a tenkovrstvému odpařování. U membránových procesů je popsána reverzní osmóza, dialýza, pertrakce a pervaporace. Pozornost je …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was focused on preparation of the literature review describing possible ways to reduce the ethanol content in beverages (beer, wine). Thermal and membrane processes are presented in more details. Vacuum distillation and thin film evaporation are described as the most common thermal processes. Reverse osmosis, dialysis, pervaporation and pertraction are discussed as the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bartoš, Milan. Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno). Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Management obsahu alkoholu ve vinici
Michaela Čermáková -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Eliška SAJDLOVÁ -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Tomáš BERAN -
Institut dohody o vině a trestu a institut prohlášení viny v trestním řízení
Adéla BÍLKOVÁ -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Veronika KOLDINSKÁ -
Dohoda o vině a trestu, prohlášení viny a trestní příkaz
Šimon VÍCHA