Baktérie mléčného kvašení – probiotika s antirakovinnou aktivitou – Mgr. Linda Grillová, Ph.D.
Mgr. Linda Grillová, Ph.D.
Bachelor's thesis
Baktérie mléčného kvašení – probiotika s antirakovinnou aktivitou
Lactic acid bacteria - probiotics with anticancer activities
Anotácia:
Probiotické bakterie mléčného kvašení ovlivňují střevní mikroflóru a její metabolické aktivity, deaktivují reaktivní metabolity, mají antimutagenní a antigenotoxické aktivity, imunomodulační aktivity, protizánětlivé aktivity, antiproliferační aktivity a schopnost indukovat apoptózu. Fakta vyplývající z rozsáhlých experimentů podporují teorii, že vybrané kmeny BMK (bakterie mléčného kvašení) mají antirakovinové …viacAbstract:
Probiotic lactic acid bacteria modulate the gut microbiota and associated metabolic activities, deactivate reactive metabolites, have antimutagenic and antigenotoxic activities, immunomodulatory and antiinflammatory activities, anti-proliferative activities and are able to induce apoptosis. Evidence from extensive trials support the hypothesis that selected LAB strains (lactic acid bacteria) have anticancer …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/zz76o/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 6. 2010
- Vedúci: doc. RNDr. Alena Španová, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biology / Biology
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková