Bc. Barbora IVIČIČOVÁ

Diplomová práce

Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

Biogenic amines and free amino acids changes during wine-making technology
Anotace:
V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných …více
Abstract:
In this thesis were monitored changes in the quantities of free amino acids and biogenic amines during production and ripering of selected wines. The theses briefly descirbes the characteristics of grape wine and its wine making, a characteristic of malolactic fermentation and the importance of monitoring the content of biogenic amines and free amino acids in human health and organoleptic properties …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor: 17256

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 9. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

IVIČIČOVÁ, Barbora. Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe