Pozice wine sommeliera ve vinotéce – Tomáš Ventruba
Tomáš Ventruba
Bakalářská práce
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
The Profession of Wine Sommelier in Wine Shop
Anotace:
Práce se zabývá pozicí wine sommeliera v oblasti české gastronomie, přičemž se zaměřuje na vinotéku a obchod s vínem. Cílem práce je přiblížit a stanovit základní předpoklady pozice sommeliera a vytyčit kompetence pro tuto pozici na trhu s vínem. Analytická část práce je postavena na osobním a písemném dotazování pomocí dotazníků, doplněna mystery shoppingem. Srovnávám názory obou zúčastněných stran …víceAbstract:
This thesis deals with the occupation of The Wine Sommelier in area of Czech gastronomy. It focuses on a Wine shop and the wine trade. The aim of this thesis is to state the fundamental prerequisites of Wine Sommelier and to specify his/her competence in the field of wine trading. Analytical part of this thesis stands on personal and written questioning and the minor part is dedicated to mystery shopping …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2014
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/12217/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2014
- Vedoucí: Ing. Pavla Burešová
- Oponent: Ing. Vladimíra Mrázová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VENTRUBA, Tomáš. \textit{Pozice wine sommeliera ve vinotéce}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/ph00d3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Possibilities of Development of Wine Tourism in Selected Area
Lubomír Žáček -
Development of organic wine production and its trends in EU countries and the Czech Republic
Anita Beránková -
Fenomén svobodných přístavů a jejich dopad na mezinárodní obchod s uměním
Klára Saňáková -
Obchod s lidmi v antropologickém kontextu.
Ivana Kasalová -
Obchod s „červenou slonovinou“ a jeho dopad na populace zoborožce štítnatého (Rhinoplax vigil)
Romana Tschervenková -
Produkce a obchod s kávou
Jana Medková -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Komparácia ponuky vín v gastronomických prevádzkách vo vybranej lokalite
Igor Bejtic