Vliv vlákniny na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků – Bc. Michaela Hrdličková
Bc. Michaela Hrdličková
Master's thesis
Vliv vlákniny na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků
The influence of the dietary fiber on the sensory quality of quark and quark products
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá využitím vlákniny a jejím vlivem na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků. V teoretické části práce je popsána charakteristika tvarohu, technologie výroby jednotlivých druhů a faktory ovlivňující jeho jakost a senzorické vlastnosti, senzorické hodnocení tvarohu, jeho podmínky a vady tvarohu a tvarohových výrobků. Dále jsou popsány vlastnosti vlákniny včetně …moreAbstract:
This thesis shows the use of a fibre and its impact on the sensory quality of quark and quark products. The theoretical part of the thesis describes the production technology characteristics of the various quark sorts and factors affecting the quality and sensory properties, sensory evaluation of quark, evaluation´s conditions and possible flaws of quark and quark products. Furthermore the thesis describes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2017
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2017
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Reader: Jana Teplá, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRDLIČKOVÁ, Michaela. \textit{Vliv vlákniny na senzorickou jakost tvarohů a~tvarohových výrobků}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/py3ezn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights