Biotechnologie versus ekologické zemědělství – Mykhaylo Digtyar
Mykhaylo Digtyar
Bakalářská práce
Biotechnologie versus ekologické zemědělství
Biotechnology versus organic agriculture
Anotace:
Potenciál transgenních plodin, zásadním způsobem přispět k bezpečnosti potravin, a udržitelnosti zemědělství na celém světě, je nesporný. Jednou z hlavních výhod transgenní technologie je skutečnost, že geny z jakéhokoliv zdroje lze zpřístupňovat a zavádět do cílových plodin, což usnadní tvorbu vylepšených odrůd. Celý svět se snaží zavést regulační rámce s cílem zajistit, aby všechny komerční geneticky …víceAbstract:
The potencional of transgenic crops to make major contributions to food security and agricultural sustainability worldwide is indisputable. One of the major advantages of transgenetic technology is the fact that genes from any source can be accessed and introduced into target crops, facilitating the creation of improved varieties. All world, regulatory frameworks are in place to ensure that all precommercial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Perla Kuchtová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DIGTYAR, Mykhaylo. \textit{Biotechnologie versus ekologické zemědělství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/q19psr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Fytotechnika / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva