Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu – Bc. Markéta Kratochvílová
Bc. Markéta Kratochvílová
Bachelor's thesis
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Sensory analysis of coffee from Coffea arabica ratings depending on the preparation method: Sensory and consumer panel testing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá chuťovými vjemy baristů a běžných konzumentů co se týče kávy konkrétně přípravou ve French Pressu. Práce probíhala ve formě výzkumu, za použití senzorické analýzy, konkrétně trojúhelníkové metody, kdy dva vzorky kávy byly připraveny podle standardu, a u třetího byla pozměněna jedna z proměnných. Výzkum byl rozdělen do tří fází, jmenovitě šlo o hrubost, gramáž a extrakci. …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the perceptions of baristas and ordinary consumers regarding coffee in particular by preparation in French Press. The thesis was carried out in the form of research, using sensory analysis, namely the triangle method, where two coffee samples were prepared according to the standard, and in the third one was changed one of the variables. The research was divided into …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2020
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/i5p3v/
Thesis defence
- Date of defence: 17. 6. 2020
- Supervisor: Ing. Jiří Zelený
- Reader: Ing. Zbyněk Vinš
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRATOCHVÍLOVÁ, Markéta. \textit{Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: University College Prague. 2020. Available from: https://theses.cz/id/qbibzn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová