Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu – Bc. Markéta Kratochvílová
Bc. Markéta Kratochvílová
Bakalářská práce
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Sensory analysis of coffee from Coffea arabica ratings depending on the preparation method: Sensory and consumer panel testing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá chuťovými vjemy baristů a běžných konzumentů co se týče kávy konkrétně přípravou ve French Pressu. Práce probíhala ve formě výzkumu, za použití senzorické analýzy, konkrétně trojúhelníkové metody, kdy dva vzorky kávy byly připraveny podle standardu, a u třetího byla pozměněna jedna z proměnných. Výzkum byl rozdělen do tří fází, jmenovitě šlo o hrubost, gramáž a extrakci. …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the perceptions of baristas and ordinary consumers regarding coffee in particular by preparation in French Press. The thesis was carried out in the form of research, using sensory analysis, namely the triangle method, where two coffee samples were prepared according to the standard, and in the third one was changed one of the variables. The research was divided into …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2020
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/i5p3v/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2020
- Vedoucí: Ing. Jiří Zelený
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRATOCHVÍLOVÁ, Markéta. \textit{Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/qbibzn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová