Natálie STOČKOVÁ

Bakalářská práce

Výživa při alimentárních nákazách

Nutrition during alimentary infections
Anotace:
Alimentární nákazy (známé také jako alimentární infekce) jsou onemocnění způsobeny různými etiologickými agens, převážně bakteriemi, viry, bakteriálními toxiny a parazity. Nejčastější příčinou vzniku tohoto onemocnění bývají kontaminované potraviny, nebo voda. Pro alimentární nákazy je charakteristické postižení trávicího systému, jedná se zejména o průjmová onemocnění. Toto onemocnění postihuje všechny …více
Abstract:
Foodborne illnesses (also known as foodborne infections) are diseases caused by various etiological agents, mainly bacteria, viruses, bacterial toxins, and parasites. The most common cause of these diseases is contaminated food or water. Gastrointestinal symptoms are characteristic of foodborne illnesses, primarily diarrhea. This disease affects all age groups, and for the youngest or oldest individuals …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Petra Macounová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STOČKOVÁ, Natálie. Výživa při alimentárních nákazách. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Ochrana a podpora zdraví / Ochrana a podpora zdraví