Možnosti zaprahování dojnic chovaných v ekologickém režimu hospodaření – Bc. Václav Wanča
Bc. Václav Wanča
Master's thesis
Možnosti zaprahování dojnic chovaných v ekologickém režimu hospodaření
Possibilities of drying dairy cows reared in the ecological regime of farming
Anotácia:
V současné době se stále více sleduje kvalita mléka a je kladen důraz na snižování použití antibiotik při zaprahování dojnic z důvodu rostoucí rezistence ze strany patogenů. Výskyt patogenů v mléce značně snižuje jeho kvalitu jak před zaprahnutím, tak i v počátku následující laktace dojnic. Je třeba věnovat zvýšenou pozornost identifikaci konkrétních patogenů mléčné žlázy a sledování počtu somatických …viacAbstract:
Currently, there is a growing emphasis on the quality of milk, and there is a focus on reducing the use of antibiotics in the treatment of cows during dry-off due to the increasing resistance of pathogens. The presence of pathogens in milk significantly reduces its quality both before dry-off and at the beginning of the following lactation of the cows. It is necessary to pay increased attention to …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Jaromír Ducháček, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kopec, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WANČA, Václav. \textit{Možnosti zaprahování dojnic chovaných v~ekologickém režimu hospodaření}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/qzj4vt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / specializace:
Agriculture and Rural Development / Organic Farming
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Názov
Vložil
Vložené
Práva