Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína – Bc. Martin Heřmánek
Bc. Martin Heřmánek
Master's thesis
Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína
Inflluences of wine glasses on sensory characteristics of wine
Abstract:
Diplomová práce se zabývá tématem vlivu sklenic na senzorické vlastnosti vína. První část práce řeší historický vývoj nádob určených ke konzumaci vína, konkrétně vzhled a zpracování jejich podoby v průběhu lidských dějin, počínaje Zakavkazskem a Čínou, konče současností. Ve druhé části je probírána současná úloha sklenice v gastronomii a pravidla degustace vína. Třetí část práce se zabývá výzkumem …moreAbstract:
This thesis topic are influences of wine glasses on sensory characteristics of wine. First part of this study focuses on historic development of glasses used specifically for wine consumption, with attention to their shape and their appearance development, which began in Caucuses region and China, and ends today. The second part of this work discusses contemporary role of wine glasses in gastronomy …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2014
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/10518/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2014
- Supervisor: Ing. Pavla Burešová
- Reader: Ing. Zbyněk Vinš
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová