Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína – Bc. Martin Heřmánek
Bc. Martin Heřmánek
Diplomová práce
Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína
Inflluences of wine glasses on sensory characteristics of wine
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem vlivu sklenic na senzorické vlastnosti vína. První část práce řeší historický vývoj nádob určených ke konzumaci vína, konkrétně vzhled a zpracování jejich podoby v průběhu lidských dějin, počínaje Zakavkazskem a Čínou, konče současností. Ve druhé části je probírána současná úloha sklenice v gastronomii a pravidla degustace vína. Třetí část práce se zabývá výzkumem …víceAbstract:
This thesis topic are influences of wine glasses on sensory characteristics of wine. First part of this study focuses on historic development of glasses used specifically for wine consumption, with attention to their shape and their appearance development, which began in Caucuses region and China, and ends today. The second part of this work discusses contemporary role of wine glasses in gastronomy …víceKlíčová slova
Aroma chuť senzorická analýza sklenice víno vůně vzhled. Aroma taste sensory analysis glasses wine appearance.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2014
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/10518/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2014
- Vedoucí: Ing. Pavla Burešová
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEŘMÁNEK, Martin. \textit{Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/r1dv5c/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová