Bc. Karolína Otavová

Master's thesis

Problematika kyselého srážení mléka

The issue of acid coagulation of milk
Abstract:
Literární rešerše se zaměřuje na technologii výroby kysele srážených sýrů, a dále na jednotlivé vlivy, které kyselé srážení mléka a vlastnosti konečných výrobků ovlivňují. Praktická část této práce je zaměřena na porovnání vlivu různých kyselin na chemické složení (pH, titrační kyselost, obsah tuku, bílkovin a sušiny) a senzorické vlastnosti (vzhled-barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem) kyselých …more
Abstract:
This literature research focuses on production technology of acid coagulated cheese, as well as on individual influential factors, which affect acid coagulation of milk and also the final products. The practical part of this work is focused on comparing the influence of different acids on the chemical composition (pH, titratable acidity, fat, protein and dry matter content) and sensory properties …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Dana Vránová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta