Bc. Karolína Otavová
Master's thesis
Problematika kyselého srážení mléka
The issue of acid coagulation of milk
Abstract:
Literární rešerše se zaměřuje na technologii výroby kysele srážených sýrů, a dále na jednotlivé vlivy, které kyselé srážení mléka a vlastnosti konečných výrobků ovlivňují. Praktická část této práce je zaměřena na porovnání vlivu různých kyselin na chemické složení (pH, titrační kyselost, obsah tuku, bílkovin a sušiny) a senzorické vlastnosti (vzhled-barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem) kyselých …moreAbstract:
This literature research focuses on production technology of acid coagulated cheese, as well as on individual influential factors, which affect acid coagulation of milk and also the final products. The practical part of this work is focused on comparing the influence of different acids on the chemical composition (pH, titratable acidity, fat, protein and dry matter content) and sensory properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Reader: Dana Vránová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Srovnání kvality syrovátky kozího a kravského mléka a možnosti jejího využití
Kateřina Tomanová -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková