Bc. Linda Prokopová

Master's thesis

Hodnocení obsahu sladidel v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka

Evaluation of sweeteners in food and their effect on human health
Abstract:
Tato diplomová práce byla vypracována v letech 2021 a 2022 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o základním rozdělení a popisu přírodních cukrů a umělých sladidel používaných v potravinářství. Jsou zde zahrnuta významná zdravotní rizika spojená s konzumací sladidel, jejich metabolismus v lidském organismu a vhodnost …more
Abstract:
This diploma thesis was elaborated in 2021 and 2022 at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. Diploma thesis deals with the basic division and description of natural sugars and artificial sweeteners used in the food industry. This includes significant health risks associated with the consumption of sweeteners, their …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty