Hodnocení obsahu sladidel v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka – Bc. Linda Prokopová
Bc. Linda Prokopová
Master's thesis
Hodnocení obsahu sladidel v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Evaluation of sweeteners in food and their effect on human health
Abstract:
Tato diplomová práce byla vypracována v letech 2021 a 2022 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o základním rozdělení a popisu přírodních cukrů a umělých sladidel používaných v potravinářství. Jsou zde zahrnuta významná zdravotní rizika spojená s konzumací sladidel, jejich metabolismus v lidském organismu a vhodnost …moreAbstract:
This diploma thesis was elaborated in 2021 and 2022 at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. Diploma thesis deals with the basic division and description of natural sugars and artificial sweeteners used in the food industry. This includes significant health risks associated with the consumption of sweeteners, their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PROKOPOVÁ, Linda. \textit{Hodnocení obsahu sladidel v~potravinách a~jejich vliv na zdraví člověka}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2022. Available from: https://theses.cz/id/r41xat/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Theses on a related topic
-
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Kapalinová chromatografie extraktů pohanky - stanovení rutinu
Eliška Krejzová -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie pro studium přestupu vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků lidskou kůží
Lucie Benešová -
Stanovení ethylkarbamátu v alkoholických nápojích pomocí\nl{} vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Veronika Šantrůčková -
Vývoj metody pro stanovení acikloviru a jeho metabolitu pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Jan KRESTA -
Studium reaktivity močoviny a ethylkarbamátu pro jejich následné stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Monika Toušková -
Analýza aminosalicylátů a jejich metabolitů pomocí kapalinové chromatografie
Lada Kropáčová