Bc. Linda Prokopová

Diplomová práce

Hodnocení obsahu sladidel v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka

Evaluation of sweeteners in food and their effect on human health
Anotace:
Tato diplomová práce byla vypracována v letech 2021 a 2022 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o základním rozdělení a popisu přírodních cukrů a umělých sladidel používaných v potravinářství. Jsou zde zahrnuta významná zdravotní rizika spojená s konzumací sladidel, jejich metabolismus v lidském organismu a vhodnost …více
Abstract:
This diploma thesis was elaborated in 2021 and 2022 at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno. Diploma thesis deals with the basic division and description of natural sugars and artificial sweeteners used in the food industry. This includes significant health risks associated with the consumption of sweeteners, their …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta