Chov ovcí a koz v ČR - historie, současnost a environmentální aspekty chovu – Bc. Lucie Rádlová
Bc. Lucie Rádlová
Diplomová práce
Chov ovcí a koz v ČR - historie, současnost a environmentální aspekty chovu
Sheep and goat husbandry in the Czech Republic - History, Prezent State and Environmental Aspects
Anotace:
Práce je zaměřena na problematiku chovu ovcí a koz v České republice. Cí-lem práce je poskytnou ucelený přehled vývoje chovu ovcí a koz na území České republiky. Dále popsat jeho současný stav a využití těchto hospodářských zvířat v alternativních způsobech zemědělství, ochraně přírody a výživě člověka. V první části práce je popsána historie chovu ovcí a koz na našem území od poloviny 15. století …víceAbstract:
This diploma work is focused on sheep and goat breeding in the Czech Re-public. The aim of this study was to provide a comprehensive survey of sheep and goat farming in the Czech Republic, and further, to describe the current state and use of these farm animals in regards to alternative farming methods, protection of nature, and human nutrition. The first part of this study outlines the history of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 6. 2011
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/qdagl/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 6. 2011
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Kateřina Rezková
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika (tříleté) / Humanitní environmentalistika
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská