Významné procesní kontaminanty rostlinných olejů – Michaela Kliková
Michaela Kliková
Bakalářská práce
Významné procesní kontaminanty rostlinných olejů
Process contaminants of vegetable oils
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na kontaminanty rostlinných olejů, které vznikají především při jejich zpracování a mohou ohrozit lidské zdraví. Práce poskytuje základní znalosti o rostlinných olejích (charakteristika, výskyt, použití, chemické složení, výživová hodnota, spotřeba, výroba a druhy potravinářských olejů). Charakterizuje nejvýznamnější a nejčastější procesní kontaminanty, jako jsou polycyklické …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on contaminants of vegetable oils which are formed mainly during their processing and can endanger the human health. This thesis provides basic knowledge of vegetable oils (characteristics, occurrence, use, chemical composition, nutritional value, consumption, production and types of edible oils). It describes the most important and the most common process contaminants …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Adéla Fraňková, Ph.D.
- Oponent: Iva Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLIKOVÁ, Michaela. \textit{Významné procesní kontaminanty rostlinných olejů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/rjofca/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinových komoditách s častým výskytem v Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva
Veronika Vondrášková -
Polycyklické aromatické uhlovodíky jako markery environmentální zátěže
Kateřina Rosolová -
Polycyklické aromatické uhlovodíky - markery rizikových technologií při výrobě potravin
Pavlína Kotrbatá -
Studium schopností mikroorganismů degradovat polycyklické aromatické uhlovodíky
Adéla Tomsová -
Hodnocení míry kontaminace ovzduší polycyklickými aromatickými uhlovodíky s využitím pasivního vzorkování
Radek Lhotka -
Vliv polycyklických aromatických uhlovodíků na ženskou plodnost
Michaela Rónaiová -
Problematika hodnocení mutagenity ve vzorcích kontaminovaných polycyklickými aromatickými uhlovodíky
Táňa BRZICOVÁ -
Bioremediation of soils contaminated by polycyclic aromatic hydrocarbons
Johanka Mrázková
Název
Vložil
Vloženo
Práva