Lucie Záklasníková

Bakalářská práce

Vinohradnické postupy v historii moravských regionů

Wine growing practices in the history of Moravian regions
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj a historii moravského vinohradnictví s cílem charakterizovat používané pracovní operace a nářadí, které se vykonávaly ve vinici. Popisuje činnosti v průběhu vinařova roku, jako je kultivace, hluboké kypření, řez, sklizeň, vyvazování a další. Je uveden i historický vývoj nožů, motyk a dalšího ručního nářadí, od 17. století až do začátku 20. století. Práce je doplněna …více
Abstract:
The objective of the bachelor thesis is to characterize tasks carried out in the vineyard and tools used in the context of the historical development of the viniculture in the Moravia region. The thesis describes the annual activities of a winegrower, such as cultivation, deep loosening, cutting, harvesting, mooring and more. Furthermore, it mentions the historical development of knives, hoes and other …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.
  • Oponent: Antonín Svoboda, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta