Marie Moudrá, DiS.
Bakalářská práce
Potravní vláknina
Dietary fiber
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o problematice potravní vlákniny. Úvod je zaměřen na vývoj pojmu potravní vláknina a její definici. Vláknina je jednou z vzácných složek funkčních potravin. Dále je zde zakomponováno rozdělení potravní vlákniny a její složení. Část práce je také věnována pozitivním a negativním zdravotním vlivům konzumace vlákniny, ať už v dostatečném nebo nedostatečném množství, ve …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of dietary fiber. Introduction is focused on the development of the concept of dietary fiber and the definition. Dietary fiber is one of the valuable ingredients of functional food. Furthermore in this thesis is incorporated distribution of dietary fiber and its composition. Part of the thesis is devoted to the positive and negative health effects of eating …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Ivana Škarecká, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vláknina jako složka funkčních potravin
Petra Mikulenková -
Léčebná výživa u divertikulózní nemoci
Kristýna Helešicová -
Orchestration tool for the modular computing subsystem of the ANALYZA platform
Richard Kyčerka -
Plán na podporu oživení Evropy - Recovery plan. Analyza evopských předpisů a jejich dopad do národního práva
Ivo Šťastný -
Fundamentální analyza akcie Exxon Mobil Corporation
Anastasiia Mamleeva -
Analyza vybranych rizik pro mestskou cast Prahy 4
Kamila Drapalova -
Střihová analyza audiovizuálního jazyka youtuberů
Klára Neumannová -
Analyza exprese vybranych genů využitelnych jako markery oxidativního poškození u rostlin
Zuzana HORÁKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva