Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů – Lucie Červenková
Lucie Červenková
Bachelor's thesis
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů
The application of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains in the fermented milk products processing
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo shrnout současné poznatky o využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů. Fermentované mléčné výrobky jsou produkty vyráběné kyselou koagulací kaseinu. Ke koagulaci dochází účinkem kyseliny mléčné produkované během zpracování laktosy bakteriemi mléčného kvašení ve formě čistých mlékařských kultur. Bakterie mléčného …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to summarise the application possibilities of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains in the fermented milk products processing. Fermented dairy products are made by acid coagulation of casein. This proccess is caused by lactic acid produced by lactic acid bacteria during lactose fermentation where lactic acid bacteria are used in a form of pure …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 3. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslava Potůčková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČERVENKOVÁ, Lucie. \textit{Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/tqmhzm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights