Bc. Michaela Zimová

Diplomová práce

Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy

Determination of selected substances in diferent stages of coffee roasting
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením furanických látek a maltolu v různých fázích pražení kávy pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s DAD detektorem. Pozornost je věnována také sacharidům, které byly stanoveny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s refraktometrickým detektorem. K analýze byly použity komerčně dostupné vzorky zrnkové a instantní kávy a také vzorky kávy odebírané v …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on the determination of furanic substances and maltol in different stages of coffee roasting using high-performance liquid chromatography with DAD detector. Attention is also paid to carbohydrates which were determined using high-performance liquid chromatography with refractometric detector. Commercially available bean and instant coffee samples as well as coffee samples …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zimová, Michaela. Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická