Vliv extraktů z konopí na adhesi probiotik v in vitro modelu – Bc. Anežka Kopecká
Bc. Anežka Kopecká
Diplomová práce
Vliv extraktů z konopí na adhesi probiotik v in vitro modelu
The effect of cannabis extracts on the adhesion of probiotic microorganisms in vitro
Anotace:
Konopí (Cannabis spp.) je rostlina známá především pro své psychotropní účinky. Mimo to má ale i spoustu zdraví prospěšných lékařských účinků – využívá se při léčbě psychických onemocnění a má prokázané analgetické, antiemetické a antispatické účinky. Doposud však ale neexistují informace o interakci konopí s probiotiky v trávicím traktu, a to hlavně o jeho vlivu na adhesi probiotických bakterií. Adhese …víceAbstract:
Cannabis spp. is a plant known mainly for its psychotropic effects. However, it also has many health benefits – it is used in the treatment of mental illness and has proven analgesic, antiemetic and antispasmodic effects. Nevertheless, there is still no information about the interaction of cannabis with probiotics in the digestive tract, especially its effect on the adhesion of probiotic bacteria. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOPECKÁ, Anežka. \textit{Vliv extraktů z konopí na adhesi probiotik v in vitro modelu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/u2d2pk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinách nemléčného původu
Michaela PALÍŠKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses u2d2pk u2d2pk/2
15. 4. 2022