Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení – Jaroslav Samec
Jaroslav Samec
Bachelor's thesis
Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení
Texture characteristics of cheese and methods of their evalution
Anotácia:
Bakalářská práce se zaměřuje na texturu sýrů a její vztah k senzorickému vnímání a spotřebitelským preferencím. Tato práce popisuje různé metody hodnocení textury sýrů, včetně senzorických analýz, nástrojů pro měření textury. Dále jsou prezentovány různé faktory, které ovlivňují texturu sýrů, jako je obsah tuku, vlhkost, pH a proces výroby. Textura sýrů hraje klíčovou roli při určování jejich kvality …viacAbstract:
The bachelor's thesis focuses on the texture of cheeses and its relationship to sensory perception and consumer preferences. The thesis describes various methods for evaluating the texture of cheeses, including sensory analysis and texture measuring tools. Furthermore, various factors that influence the texture of cheeses are presented, such as fat content, moisture, pH, and the production process …viacKľúčové slová
senzorická analýza konzistence vlastnosti sýra viskozita sýr textura pružnost reologie
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová