Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin – Lucie Králová
Lucie Králová
Bachelor's thesis
Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin
Application of ultraviolet and ionizing radiation for food treatment
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá problematikou ionizujícího záření a ultrafialového záření s využitím k ošetření potravin. Úvodní část práce je zaměřena na vysvětlení obecných pojmů a základních fyzikálních vlastností elektromagnetického záření, ultrafialového záření a ionizujícího záření. Dále je v teoretické části stručně popsána kapitola bakterie a kapitola plísně vzhledem k jejich využití při experimentech …viacAbstract:
The subject of this bachelor thesis is treating food by using ultraviolet (UV) radiation or ionizing radiation. First theoretical part focuses on general related concepts and basic physical properties of electromagnetic (EM) radiation, UV radiation and ionizing radiation. As bacteria and mold are experimented with, they are also briefly described. The last theoretical chapter is about food treatment …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2022
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/147077
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 5. 2022
- Vedúci: Karla Barčová
- Oponent: Michal Lesňák
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRÁLOVÁ, Lucie. \textit{Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin}. Online. Bakalárska práca. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Fakulta bezpečnostního inženýrství. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/un72a8/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVSB – Technical University of Ostrava
Fakulta bezpečnostního inženýrstvíBachelor programme / odbor:
Požární ochrana a průmyslová bezpečnost / Technická bezpečnost osob a majetku
Práce na příbuzné téma
-
Response of keratinocytes to UV radiation and its modulation by hyaluronan
Martina Moravcová -
Analýza spektrální intenzity slunečního UV záření měřeného v Brně v letech 2019-2020
Marie Novotná -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová