Bc. Michaela Hanzlíková

Master's thesis

Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín

Use of hydroxycinnamic acids to inhibit malolactic fermentation in white wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá studiem potenciálu hydroxyskořicových kyselin pro inhibici malolaktické fermentace u bílých vín. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a experimentální. V teoretické části je provedena podrobná literární rešerše o hydroxyskořicových kyselinách (kávové, ferulové, kumarové, jantarové) a mléčných bakteriích zodpovědné za MLF (Oenococcus oeni, Lactobacillus brevis, Lactobacillus …more
Abstract:
This thesis investigates the potential of hydroxycinnamic acids to inhibit malolactic fermentation in white wines. The thesis is divided into two parts: theoretical and experimental. The theoretical part presents a detailed literature review of hydroxycinnamic acids and the lactic acid bacteria responsible for MLF. The experimental part of the thesis focuses on verifying the inhibitory effect of selected …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Patrik Voda, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta