Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín – Bc. Michaela Hanzlíková
Bc. Michaela Hanzlíková
Master's thesis
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Use of hydroxycinnamic acids to inhibit malolactic fermentation in white wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá studiem potenciálu hydroxyskořicových kyselin pro inhibici malolaktické fermentace u bílých vín. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a experimentální. V teoretické části je provedena podrobná literární rešerše o hydroxyskořicových kyselinách (kávové, ferulové, kumarové, jantarové) a mléčných bakteriích zodpovědné za MLF (Oenococcus oeni, Lactobacillus brevis, Lactobacillus …moreAbstract:
This thesis investigates the potential of hydroxycinnamic acids to inhibit malolactic fermentation in white wines. The thesis is divided into two parts: theoretical and experimental. The theoretical part presents a detailed literature review of hydroxycinnamic acids and the lactic acid bacteria responsible for MLF. The experimental part of the thesis focuses on verifying the inhibitory effect of selected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Patrik Voda, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HANZLÍKOVÁ, Michaela. \textit{Využití hydroxyskořicových kyselin k~inhibici malolaktické fermentace u~bílých vín}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2024. Available from: https://theses.cz/id/utvkz3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná