Bc. Kateřina Kozumplíková

Master's thesis

Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách

Influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Teoretická část pojednává o klasických obilovinách, pseudoobilovinách, pohance a látkách v ní obsažených, antioxidantech, raw stravě, přípravě vzorku před analýzou a o vysokoúčinné kapalinové chromatografii. V rámci experimentální části byla optimalizována metoda pro stanovení fenolických látek …more
Abstract:
The aim of this work is to study influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits. The theoretical part focuses on the cereals, pseudocereals, buckwheat and important compounds which buckwheat contain, antioxidants, raw food, preparation sample before the analysis and about high performance liquid chromatography. The HPLC method with UV and MS detection and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kozumplíková, Kateřina. Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická