Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách – Bc. Kateřina Kozumplíková
Bc. Kateřina Kozumplíková
Master's thesis
Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách
Influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Teoretická část pojednává o klasických obilovinách, pseudoobilovinách, pohance a látkách v ní obsažených, antioxidantech, raw stravě, přípravě vzorku před analýzou a o vysokoúčinné kapalinové chromatografii. V rámci experimentální části byla optimalizována metoda pro stanovení fenolických látek …moreAbstract:
The aim of this work is to study influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits. The theoretical part focuses on the cereals, pseudocereals, buckwheat and important compounds which buckwheat contain, antioxidants, raw food, preparation sample before the analysis and about high performance liquid chromatography. The HPLC method with UV and MS detection and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOZUMPLÍKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/uxbqg3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kozumplíková, Kateřina. Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Kapalinová chromatografie extraktů pohanky - stanovení rutinu
Eliška Krejzová -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie pro studium přestupu vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků lidskou kůží
Lucie Benešová -
Stanovení ethylkarbamátu v alkoholických nápojích pomocí\nl{} vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Veronika Šantrůčková -
Vývoj metody pro stanovení acikloviru a jeho metabolitu pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Jan KRESTA -
Analýza aminosalicylátů a jejich metabolitů pomocí kapalinové chromatografie
Lada Kropáčová -
Studium reaktivity močoviny a ethylkarbamátu pro jejich následné stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Monika Toušková