Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků – Adéla Kocourková
Adéla Kocourková
Bachelor's thesis
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Sensory quality of goat's milk and fermented dairy products
Abstract:
Bakalářská práce na téma „Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků“ se zabývala především hodnocením senzorických vlastností kozích mléčných produktů, a to zejména kozích jogurtů, ale také složením kozího mléka a jeho rozdílnostmi oproti mléku kravskému. Kozí mléko se vyznačuje několika rozdílnostmi od mléka kravského. Jednou z významných pozitivních vlastností je lepší stravitelnost …moreAbstract:
The bachelor thesis on "Sensory quality of goat's milk and fermented dairy products" dealt mainly with the evaluation of sensory properties of goat milk products, especially goat's yoghurt, but also with the composition of goat's milk and its differences compared to cow's milk. Goat's milk is characterised by several differences from cow's milk. One important positive characteristic is better digestibility …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOCOURKOVÁ, Adéla. \textit{Senzorická kvalita kozího mléka a~fermentovaných mléčných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/vhi9b4/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights